Tips inför Jobbintervjun

tips Nov 01, 2022

Jobbintervju, arbetsintervju, anställningsintervju. Kärt barn har många namn.
Kanske är just den intervjun den viktigaste i din jobbsökarprocess och när du letar jobb inom programmering.

 

Följande är våra bästa råd till dig inför och under intervjun

 

Undersök företaget och intervjuaren

Att förstå företaget du är på intervju hos krävs för att gå in i din intervju med självförtroende. Genom att använda företagets webbplats, inlägg på sociala medier och senaste pressmeddelanden kommer du att få en gedigen förståelse för företagets mål och hur din bakgrund gör att du passar dem bra.

 

Öva på dina svar på vanliga intervjufrågor

Förbered bl.a. svar på vanliga frågor som: "Berätta om dig själv och varför är du intresserad av den här rollen hos vårt företag?". Tanken är att snabbt kommunicera vem du är och vilket värde du kommer att tillföra företaget och rollen – det är din elevator pitch.
Tips: Du bör vara beredd att diskutera dina löneförväntningar. Om du är osäker på vilken lön som är lämplig att be om, sök efter lönekalkylatorer och referenser på Google för ett rimligt löneintervall baserat på din plats, bransch och erfarenhet.

 

Läs på om arbetsbeskrivningen

Skriv ut annonsen och börja understryka specifika färdigheter som arbetsgivaren letar efter. Tänk på exempel från ditt tidigare och nuvarande arbete som överensstämmer med dessa krav och hur du tidigare har löst problem som du verkar förväntas lösa i rollen du intervjuar för.

 

Be en vän om hjälp för att öva på att svara på frågor

Att öva på dina svar högt är ett otroligt effektivt sätt att förbereda sig. Säg dem till dig själv eller be en vän hjälpa dig att gå igenom frågor och svar. Du kommer att märka att du får självförtroende när du vänjer dig vid att säga orden.

 

Förbered en referenslista

Dina intervjuare kan kräva att du skickar in en referenslista före eller efter din intervju. Att ha en referenslista förberedd i förväg kan hjälpa dig att snabbt slutföra detta steg för att komma vidare i anställningsprocessen.

 

Var förberedd med exempel på ditt arbete

Under intervjun kommer du sannolikt att bli tillfrågad om specifikt arbete du har slutfört i relation till tjänsten. Efter att ha granskat arbetsbeskrivningen, tänk på arbete du har utfört i tidigare jobb, klubbar eller volontärtjänster som visar att du har erfarenhet och framgång med att utföra det arbete de kräver.

 

Studerar du programmering?

Studerar du just nu och är i behov av stöd eller hjälp har vi flera resurser för dig och vi finns även tillgängliga för personligt stöd. Läs mer här

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.