Chat with us, powered by LiveChat

Lär dig programmera spel

Spelprogrammering för Nybörjare. En mycket grundläggande kurs som passar alla åldrar. I kursen bygger vi spel med det enkla programmeringspråket Scratch. Scratch är inte ett språk som alla andra, där du bygger dina program genom att skriva kod, utan i Scratch bygger du dina program och spel med hjälp av block. Detta gör det riktigt enkelt att bygga fräcka spel.

Målgrupp

Nybörjare inom programmering. Alla som vill testa programmering utan att behöva lära sig nya program eller svår kod. Kursen passar alla åldrar, även barn och unga, och kräver inga förkunskaper.

Kursinnehåll

 • Spelprogrammering med Scratch
 • Blocktyper (utseende, kontroll, variabler, m.m.)
 • Bakgrunder, karaktärer och grafik
 • Ljudeffekter

Kursledare

Linus Rudbeck

Linus har studerat IT-säkerhet, och programmering i tre år och läst fyra år mjukvaruutveckling på...

Continue Reading...

Lär dig bygga spel i spelmotorn Unity

I denna kursen lär vi oss bygga spel med spelmotorn Unity. Unity är ett av världens mest använda ramverk för spelprogrammering.  

Spel som Among Us, Fall Guys och Pokemon Go är byggda med hjälp av Unity. Fördelen för dig som vill pröva unity är att det är enkelt att komma igång och ramverket är gratis att använda. 

Kursen låter dig lära känna Unity, går igenom de viktigaste momenten och möjliggör även att du själv bygger ett helt eget spel.

Målgrupp

Vill du lära dig bygga spel med hjälp av spelmotorn Unity? Denna kursen passar dig som har lite datorvana, men kräver inga specifika förkunskaper.

Kursinnehåll

1. Introduktion 
I denna föreläsning går vi igenom hur man laddar ner och installerar den programvara man behöver för att göra ett spel i Unity. Vi lär oss också...

Continue Reading...

Fördjupa dina kunskaper inom programmering

Kursen riktar sig till er som har testat programmering och nu vill bygga en karriär inom det. I kursen går vi igenom utveckling i programmeringspråken C# och JavaScript. Vi lär oss om databasutveckling och webbutveckling med HTML, CSS, JavaScript, Vue.JS och Express.JS. Vi avslutar med gemensamma projekt och certifiering som ger er ett perfekt underlag för att söka jobb som programmerare.

Det är en fördjupningskurs som kräver att ni har lite kunskaper sedan tidigare eller läst vår Grundläggande kurs i programmering, med målsättningen att ni ska kunna söka ett jobb när ni genomfört kursen. 

Är man helt ny inom programmering så rekommenderar vi att man läser vår kurs Programmerare - Grundläggande Programmering innan man läser denna kurs.

Målgrupp

Har du intresse av en karriär inom spel- app eller webbutveckling? Har du kommit...

Continue Reading...

Lär dig grundläggande programmering

I denna kursen kommer du få lära dig grunderna som krävs för att kunna utveckla spel, webbsidor eller appar. Vi går igenom C#, som bland annat används i Spelmotorn Unity, men också html, css och Javascript, som används för att bygga webbsidor.

När du är klar med kursen kommer du kunna grunderna som krävs för att bygga enkla webbapplikationer och kan enkelt utbilda dig vidare genom exempelvis praktik eller eget arbete.

Målgrupp

Har du intresse av en karriär inom spel- webb. eller app-utveckling? Då är denna kursen för dig! Kursen riktar sig till de som har intresse av att lära sig programmering eller vill testa om programmering är någonting för dem.

Kursinnehåll

När ni gjort klart utbildningen kommer ni ha alla kunskaper som krävs för att bygga enkla webbapplikationer. Efter genomförd utbildning kommer du få ökad kunskap om och...

Continue Reading...

Såhär blir du en programmerare

kunskap Jan 06, 2023

En av de vanligaste frågorna vi får mailade till oss är någon variation av ”Hur kan jag gå från min nuvarande position som X till att bli programmerare utan att behöva säga upp mig först?”

Om du vill lära dig programmering vid sidan av ditt nuvarande jobb och möjligtvis byta karriär senare rekommenderar jag följande steg:

 1. Börja med att testa grunderna gratis via YouTube, vi har en spellista här som du kan sätta igång med redan idag: https://www.youtube.com/c/Distansakademin/playlists
  • Jag rekommenderar Python eftersom den är enklast att komma igång med  
 2. Gå en grundläggande kurs och sedan en fördjupande kurs i C# för att få kunskaperna som många företag efterfrågar
  • Grundläggande hittar du här: ...
Continue Reading...

Vad tjänar en programmerare?!

programmering Dec 19, 2022

Programmerares lön är ett område som många människor är intresserade av, eftersom programmering har blivit en allt viktigare del av vårt dagliga liv. Med den ökande efterfrågan på programmeringstjänster har lönerna för programmerare ökat de senaste åren.

Enligt genomsnittliga lönekartor är lönen för en programmerare i ungefär 45 000 kr per månad. Det finns dock stora variationer i lönerna för programmerare beroende på deras erfarenhet, kompetens och geografiska plats. En programmerare med mångårig erfarenhet och expertis inom ett specifikt område kan tjäna betydligt mer än genomsnittet, medan en nybörjare kan tjäna mindre.

Det är också viktigt att notera att löner för programmerare kan variera beroende på bransch. Programmerare inom teknik- och IT-branscherna tenderar att tjäna mer...

Continue Reading...

Fördelar med att börja programmera som ung

kunskap Dec 19, 2022

Programmering är en viktig färdighet att lära sig oavsett ålder, men det kan vara extra fördelaktigt att börja lära sig programmering tidigt i livet.

Här är några anledningar till att programmering är bra att börja med när man är ung:

 • Öka möjligheterna på arbetsmarknaden: Programmering är en eftertraktad färdighet som kan öka möjligheterna att få ett bra jobb. Många företag söker efter programmerare och de som kan programmering har ofta goda möjligheter att få anställning.
 • Öka kreativiteten: Programmering kan hjälpa till att öka kreativiteten genom att man tänker på olika sätt att lösa problem och skapa lösningar. Det kan också ge en möjlighet att skapa och bygga egna projekt och idéer.
 • Öka problemlösningsförmågan: Programmering kräver att man tänker...
Continue Reading...

Julledigheten nalkas – varför inte pröva en gratis lektion i grundläggande programmering – några bra anledningar

programmering Dec 06, 2022

Kom igång direkt och testa första lektionen i Grundläggande Programmering

Att pröva på programmering har många fördelar, Distansakademin vill skänka lite trevligt pyssel till julledigheten och erbjuder därför en gratis lektion i Grundläggande programmering.

Funderar du på varför du bör testa detta? Här är ett par bra anledningar:

Programmerare är eftersökta

Det går inte att förneka att programmerare är mycket efterfrågade och att efterfrågan bara ökar i takt med att vår värld blir alltmer digitaliserad. Antalet Jobb inom datorprogrammering växer med en hastighet av 12 % - mycket snabbare än den totala arbetsmarknaden och ser inte ut att avta inom det närmsta tiden.

Men det handlar inte bara om pengar eller arbete. Programmering erbjuder också en nivå av kreativitet, problemlösning och arbetstillfredsställelse...

Continue Reading...

Tips inför Jobbintervjun

tips Nov 01, 2022

Jobbintervju, arbetsintervju, anställningsintervju. Kärt barn har många namn.
Kanske är just den intervjun den viktigaste i din jobbsökarprocess och när du letar jobb inom programmering.

 

Följande är våra bästa råd till dig inför och under intervjun

 

Undersök företaget och intervjuaren

Att förstå företaget du är på intervju hos krävs för att gå in i din intervju med självförtroende. Genom att använda företagets webbplats, inlägg på sociala medier och senaste pressmeddelanden kommer du att få en gedigen förståelse för företagets mål och hur din bakgrund gör att du passar dem bra.

 

Öva på dina svar på vanliga intervjufrågor

Förbered bl.a. svar på vanliga frågor som: "Berätta om dig själv och varför är du intresserad av den...

Continue Reading...

5 Fördelar med programmering som Distansutbildning

1. Flexibel antagning

Flexibla ansökningar för kurserna gör det enkelt att komma i gång och du behöver aldrig vänta på ett specifikt ansökningsdatum. Du startar helt enkelt när du är redo.

En strömlinjeformad ansökningsprocess innebär också att du får antagningsbeskedet betydligt snabbare än för traditionella utbildningar och kurser.

2. Kursflexibilitet

Innebär kortfattat att du lär dig när du har tid!

Distansutbildning brukar uppskattas när det gäller flexibilitet för studenter även under kursens gång. Dessutom hjälper distanskurser studenter över hela världen att studera från sina hem, eller när de är på resande fot utan att behöva besöka en fysisk plats på regelbunden basis.

Eleverna förblir självständiga vilket ger dem möjlighet att organisera sitt eget schema. Som en extra bonus...

Continue Reading...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.