Såhär blir du en programmerare

kunskap Jan 06, 2023

En av de vanligaste frågorna vi får mailade till oss är någon variation av ”Hur kan jag gå från min nuvarande position som X till att bli programmerare utan att behöva säga upp mig först?”

Om du vill lära dig programmering vid sidan av ditt nuvarande jobb och möjligtvis byta karriär senare rekommenderar jag följande steg:

  1. Börja med att testa grunderna gratis via YouTube, vi har en spellista här som du kan sätta igång med redan idag: https://www.youtube.com/c/Distansakademin/playlists
    • Jag rekommenderar Python eftersom den är enklast att komma igång med 🙂 
  2. Gå en grundläggande kurs och sedan en fördjupande kurs i C# för att få kunskaperna som många företag efterfrågar
  3. Använd kunskaperna du tagit del av för att bygga några enkla projekt, dessa kan du sedan använda som "bevis" på din kompetens för att komma in i en karriär som utvecklare

Vi (Distansakademin) erbjuder hjälp längs vägen. Vi tillgängliga på mail (kontaktuppgifter finns på startsidan) och du kan även boka samtal för vägledning / guidning om du fastnar och inte kommer vidare i studierna. När du gjort klart någon av våra kurser får du ett certifikat där vi intygar att du kan det vi går igenom i kursen och vi erbjuder även hjälp & stöd i jobbsökningsprocessen.

Vilket språk eller annan kunskap efterfrågas just nu?

Behovet av utvecklare/programmerare ökar för varje år och de största språken på svenska arbetsmarknaden är JavaScript och C#. Andra kunskaper som går att komplettera med senare är saker som machine learning / AI, eller data-analys. "soft skills" som försäljning och ledarskap kombinerat med programmeringskunskaper är väldigt eftertraktat också. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.