Fördelar med att börja programmera som ung

kunskap Dec 19, 2022

Programmering är en viktig färdighet att lära sig oavsett ålder, men det kan vara extra fördelaktigt att börja lära sig programmering tidigt i livet.

Här är några anledningar till att programmering är bra att börja med när man är ung:

  • Öka möjligheterna på arbetsmarknaden: Programmering är en eftertraktad färdighet som kan öka möjligheterna att få ett bra jobb. Många företag söker efter programmerare och de som kan programmering har ofta goda möjligheter att få anställning.
  • Öka kreativiteten: Programmering kan hjälpa till att öka kreativiteten genom att man tänker på olika sätt att lösa problem och skapa lösningar. Det kan också ge en möjlighet att skapa och bygga egna projekt och idéer.
  • Öka problemlösningsförmågan: Programmering kräver att man tänker logiskt och strukturerat, vilket kan hjälpa till att öka problemlösningsförmågan. Dessa färdigheter kan också vara användbara i andra områden av livet.
  • Öka digital kompetens: I dagens samhälle är det viktigt att ha goda digitala kunskaper och programmering är en viktig del av detta. Genom att lära sig programmering kan man öka sin digitala kompetens och bli mer självgående när det gäller att använda datorer och teknik.
  • Öka möjligheterna att starta eget företag: Genom att lära sig programmering kan man öka möjligheterna att starta eget företag och skapa egna produkter och tjänster. Programmering kan också vara en viktig färdighet för att utveckla och förbättra befintliga företag.

Sammanfattningsvis är programmering en viktig färdighet att lära sig oavsett ålder, men det kan vara extra fördelaktigt att börja lära sig programmering tidigt i livet.

Det kan öka möjligheterna på arbetsmarknaden, öka kreativiteten, öka problemlösningsförmågan, öka digital kompetens och öka möjligheterna att starta eget företag.

Missa inte att anmäla dig till Distansakademins Programmeringsläger för ungdomar på Lillsved!

Vi lär oss grunderna för att programmera själv i kombination med roliga fysiska aktiviteter på Lillsveds fina skola och idrottsanläggning. Bland annat kommer vi köra vi en lagom tuff och superkul Parkourbana tillsammans med instruktör så packa gympaskorna och sköna idrottsplagg!

Efter middag och trevliga kvällsaktiviteter kommer du garanterat sova gott! Allt vi gör är självklart i traditionell Lillsvedsanda.

Under en fullspäckad helg kommer deltagarna bygga sitt helt egna spel från grunden och lära sig det mest fundamentala inom programmering tillsammans med Linus Rudbeck från Distansakademin som har många års erfarenhet av att utbilda inom programmering och är en hyllad utbildare.
Platserna är begränsade därför ber vi dig som är intresserad av att lära dig bland den mest efterfrågade kompentensen kombinerat med fysisk aktivitet i en fantastisk miljö att anmäla dig snarast!

Anmälan görs på Lillsveds hemsida: https://lillsved.com/boka/ 

När: Fredag 27/1 kl. 16.00 till söndag 29/1 kl 15.00
Pris: 2 495 kr
Åldrar: 12-17 år
VarLillsved Folkhögskola, Värmdö

Vi bor tillsammans på Lillsved och alla måltider äts i Lillsveds trevliga restaurang och alla aktiviteter är på området. Vi skickar ut ett mer detaljerat program och en packlista efter anmälan.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.