Lär dig Python-programmering

Har du intresse av en karriär inom programmering eller vill du testa om det är någonting du skulle trivas att jobba med?

Då är denna kursen för dig!

"Vilken intensiv kur. Det gick verkligen fort och nu kan jag python. Jag längtar verkligen efter att lära mig mer programmering" — Peder

Kursbeskrivning

Lär dig ett av världens mest eftertraktade programmeringsspråk!

Vill du lära dig grunderna i ett av världens mest använda programmeringsspråk för att båda kunna fördjupa dig kunskapsmässigt eller framgent börja arbeta som programmerare?

Välkommen till vår kurs i Python!

Denna kursen baseras på Programmering 1 i gymnasiet / komvux.

Python är ett mångsidigt programmeringsspråk som används inom en mängd olika områden, inklusive webutveckling, datavetenskap, maskininlärning och mer.

I denna kurs ger vi dig de verktyg du behöver för att komma igång med Python och bygga grundläggande färdigheter i programmering. Vi börjar med de absoluta grunderna i Python, inklusive hur du skriver och kör kod, if-satser, else-satser och variabler. Sedan går vi vidare till mer avancerade ämnen, inklusive olika typer av variabler, textformatering och loopar.

Vi fortsätter att bygga på dina färdigheter genom att introducera dictionaries, felhantering, funktioner och argument. Vi avslutar kursen med att titta på hur du använder klasser, objekt och klassmetoder i Python. På vägen kommer vi också att titta på hur du hanterar filer, inklusive att skriva till och läsa från CSV-filer.

Efter att ha fullföljt denna kurs kommer du att ha en grundläggande förståelse för Python och vara redo att använda det för att lösa en mängd olika problem och bygga intressanta projekt. Så om du vill lära dig ett av de mest populära programmeringsspråken och utveckla din förmåga att tänka som en programmerare, då är denna kurs för dig!

Skicka en intresseanmälan
och få första lektionen gratis

"Behöver du hjälp att avgöra vilken kurs som passar dig, eller vill du ha tillgång till första lektionen gratis? Kontakta mig!"

Linus Rudbeck
[email protected] 
076-323 74 94


Våra andra kurser

Vill du testa en bredare kurs där du lär dig C#, webbutveckling (inklusive html, css, och javascript)? Då borde du kolla in vår grundläggande programmerings-kurs som du hittar till genom att klicka här.

Skicka en intresseanmälan
och få första lektionen gratis

Kursinnehåll

Lektion 1

I denna lektion lär vi oss de absoluta grunderna i Python. Vi går igenom hur du skriver och kör dina första rader kod. Vi går även igenom if-satser, else-satser, och variabler så att koden du skriver gör olika saker baserat på olika värden i koden.

Lektion 2

I denna lektion lär vi oss mer om Python. Vi går igenom olika typer av variabler, hur du formaterar och kombinerar texter, samt listor och loopar.

Lektion 3

I denna lektion lär vi oss mer om Python genom att gå igenom dictionaries, felhantering, funktioner, och argument.

Lektion 4

I denna lektion lär vi oss mer om Python genom att gå igenom klasser, objekt och klassmetoder.

Lektion 5

I denna lektionen går vi genom filhantering, inklusive att skriva till och läsa från CSV-filer

Upplägg

en halv termin deltid/ 40 studietimmar. Du bestämmer själv din studietakt och hur du vill lägga upp dina studier som passar dig bäst. Studietiden kan variera från person till person men räkna med cirka 60 studietimmar för att slutföra de moment som utbildningen består av. Det finns inga hålltider eller deadlines så du kan enkelt kombinera dina studier med heltidsjobb eller föräldraledighet. 

Utbildningen är fördelad på 5 lektioner som täcker de mest centrala delarna av python-programmering. Tanken är att videoavsnitten varvas med praktiska uppgifter efter varje avsnitt. Videoavsnitten är tänkt som en röd tråd som leder dig genom alla 15 lektionerna. 

Under utbildningen kommer du att få en mängd praktiska uppgifter som du behöver göra för att befästa kunskapen som du tar till dig från avsnitten. Utan att göra dessa kommer inte kunskapen fastna.  

Förutom materialet, så kommer du under kursens gång att kunna ställa frågor till kursledaren dels via epost men även via Distansakademins egna community som ni får tillgång till helt gratis. 

Du kommer också att bjudas in till digitala träffar där du kan ställa frågor, diskutera olika frågor och ta del av inspirerande case.

Skicka en intresseanmälan
och få första lektionen gratis

Kursledare

Linus Rudbeck

Linus har studerat IT-säkerhet, och programmering i tre år och läst fyra år mjukvaruutveckling på Högskolan. Linus jobbar med programmering och utbildning på heltid och har grundat Distansakademin.

Linus har jobbat som utvecklare och levererat projekt direkt till kunder, men även jobbat som konsult och suttit på kundens kontor, varit en del av deras team, och utvecklat deras projekt. Idag jobbar Linus främst med utbildning och brinner verkligen för att lära ut programmering.

Examen, diplom m.m.

Diplom efter genomförd utbildning. Diplomering ställer inga krav på inlämning av övningsuppgifter, instuderingsfrågor eller prov. Certifikat efter genomförd utbildning och godkänt arbetsprov.

 

Skicka en intresseanmälan
och få första lektionen gratis

Kontakta oss

Har du frågor om kursen eller kursens innehåll? Tveka inte att höra av dig och skicka in din fråga här i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Skicka en intresseanmälan genom att fylla i formuläret och skriva att du är intresserad av att testa Python-kursen.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.