Vad behöver du för utrustning för att börja lära dig programmering?

En av de första frågorna du behöver ställa dig om du ska börja lära dig programmering är ”Har jag allt jag behöver för att sätta igång?”. Kraven på utrustningen du behöver för att kunna koda är inte höga alls. Du behöver egentligen bara en dator, inklusive tangentbord och mus, för att koda. Här kommer en lista med vad som absolut behövs, men också några saker som kan vara bra att ha.

Dator: för att lära dig programmering krävs ingen superdator. En Mac eller PC med 8 Gigabyte RAM-minne, modern processor, och 150 Gigabyte SSD- eller hårddisk-utrymme räcker definitivt.

Egentligen räcker detta, förutsatt att datorn har ljud, bild, tangentbord, och mus kommer du inte behöva köpa någonting mer, men här är några tips på saker som kan göra livet lättare när du lär dig att koda.

Extra skärmar: Fler skärmar tillåter dig att läsa på, eller titta på videoguider på ena skärmen samtidigt som du programmerar på den andra. En tredje skärm tillåter dig även att se det du bygger på ena skärmen, visa guiden på den andra, och visa koden på den tredje.

Tangentbord: Ett ”riktigt” och ergonomiskt tangentbord, där alla knappar sitter där de ska (till skillnad från en laptop där vissa knappar flyttats på eller tagits bort helt) kommer göra det enklare för dig att vara produktiv och koda längre utan att få ont.

Mus & musmatta: Trackpaden på en laptop kan fungera bra, men slår aldrig en riktig mus. Välj en mus som är ergonomisk och bekväm så att du kan sitta långe utan att händerna krampar.

Hörlurar: Ett par riktigt bra hörlurar kan både avskärma dig från störande ljud, men kan även göra dina kodsessioner mycket behagligare ifall du är av typen som gillar att lyssna på musik när du koncentrerar dig. Hörlurar kan också göra det enklare för dig att höra vad som sägs i videor ifall du lär dig från videoguider.

Vill du lära dig programmera idag? Kolla in vår YouTube-kanal eller registrera ett gratis konto här hos oss.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.